Η καταστροφική πορεία της φωτιάς συνεχίζει να απειλεί ολοένα και περισσότερες περιοχές της Αττικής, με το Χαλάνδρι να βρίσκεται πλέον και αυτό στο επίκεντρο της πύρινης λαίλαπας. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Ο κ. Ρούσσος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η φωτιά έχει περάσει την οδό Αναπαύσεως και βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο νεκροταφείο, μέσα στον πυκνοκατοικημένο οικιστικό ιστό της πόλης. Οι φλόγες, που κινούνται με απειλητική ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν ήδη προξενήσει ανυπολόγιστες ζημιές σε γειτονιές και περιουσίες.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν επαρκείς πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο, ο δήμαρχος απάντησε με απογοήτευση: «Δεν έχω δει Πυροσβεστική. Υπάρχουν 5 υδροφόρες, που προσπαθούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση». Η αναφορά αυτή υπογραμμίζει την τραγική έλλειψη διαθέσιμων δυνάμεων σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, όπου κάθε λεπτό μετράει.

Η κατάσταση είναι εξίσου δραματική στη Νέα Πεντέλη, όπου η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει σπίτια, αφήνοντας τους κατοίκους σε απόγνωση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές και κατοίκους, δίνουν τιτάνια, αλλά άνιση μάχη, για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Η ένταση των ανέμων και η ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς καθιστούν το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο. Όπως περιέγραψε δημοσιογράφος του «Star» που βρίσκεται στο σημείο, οι πυροσβέστες «δεν ξέρουν πού να πρωτορίξουν νερό. Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο. Καίγονται τα χέρια τους». Οι συνθήκες είναι πραγματικά εφιαλτικές, με τους θυελλώδεις ανέμους να ενισχύουν την ένταση της φωτιάς και να διαμορφώνουν ένα σκηνικό δυστοπίας.