Η ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες σε Ιόνιο και Βορειοδυτικό Αιγαίο και τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα δυτικά και νότια κυρίως ορεινά τμήματα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Τετάρτη 7/8. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά ισχυροί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς), 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 35 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 20 έως 35 βαθμούς στην Κρήτη, 23 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 27 έως 36 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση