Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, το 10χρονο τότε κορίτσι, που είχε σβήσει την Ολυμπιακή φλόγα στους Αγώνες της Αθήνας το 2004, στα 30 της χρόνια διαγράφει πλέον σπουδαία καριέρα στον τομέα της Βιολογίας.

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου που είχε μεγαλώσει στα παιδικά χωριά SOS, μετά το τέλος των μαθητικών της χρόνων σπούδασε στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και τo 2017 κέρδισε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) των ΗΠΑ. Τώρα, πραγματοποιεί το δικτατορικό της στη μοριακή βιολογία στο Francis Crick Institute.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος» και μοιράστηκε με τον Απόστολο Μαγγηριάδη τα συναισθήματα που έζησε πριν 20 χρόνια και τι αποτύπωμα της άφησε στη μετέπειτα πορεία της η συμμετοχή της στην τελετή λήξης.

«Είχαμε κάνει κάποιες πρόβες, δεν ήξερα όμως ότι αυτή η εικόνα θα γύριζε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της είπε: «Αυτό που μου έχει μείνει ανεξίτηλο, όταν λέγαμε πόσο σημαντική είναι η αξία της προσπάθειας και της ουσιαστικά προσωπικής τελειοποίησης, γιατί αυτό δείχνουν οι αθλητές μέσα από την προσπάθειά τους. Άλλοι τα καταφέρνουν στα 20, άλλοι στα 35, και παίρνουν το χρυσό μετάλλιο ή το αργυρό μετάλλιο και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρότυπο για εμάς. Θέλω και ελπίζω να μπορέσω να κουβαλήσω και εγώ μέσα από τη δική μου ζωή αυτές τις αξίες».