Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στη Στιμάγκα Κορινθίας.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Στιμάγκας Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται σπίτια.

Το μέτωπο πλησιάζει το χωριό Κούτσι του Δήμου Νεμέας.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, η φωτιά ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλίσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες αποτελούμενες από δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

«Δεν έχουμε νερό»

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Θανάσης Μανάβης, βρίσκεται στο σημείο και, σύμφωνα με το korinthosnews.com, καταγγέλει: «Η Στιμάγκα καίγεται. Έχουμε λειψυδρία στον δήμο και οι αρμόδιοι κωφεύουν. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν μπορεί ο δήμος να καίγεται και να μην υπάρχει σταγόνα νερού».

«Σε μία ρεματιά βρίσκεται το κύριο μέτωπο της φωτιάς»

«Σε μία ρεματιά προς την περιοχή της Νεμέας βρίσκεται το κύριο μέτωπο της φωτιάς», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

Όπως πρόσθεσε, «αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες, όμως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση».

Επίσης, ο Αναστάσιος Γκιολής ανέφερε ότι «είναι μεγάλη η κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης με πολλά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις», συμπληρώνοντας ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με υδροφόρες και μηχανήματα έργου».