Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη συναντήθηκε με εκπροσώπους του «Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας» (ΙΕΓ) και συνομίλησαν για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. 

Ο Πρόεδρoς του και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς με τους συνεργάτες του κ. Γιώργο Οικονόμου, Εκτελεστικό Διευθυντή ΙΕΓ και κ. Νίκο Μιχαλίτση, Επικοινωνιολόγο, παρουσίασαν στην Υφυπουργό την προσπάθεια του Ινστιτούτου για την ανάδειξη της παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας, την προβολή του διατροφικού πολιτισμού μας και τις πρωτοβουλίες τους για δημιουργία αφηγήματος ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας σε σύνδεση με τη λαογραφία και την εκπαίδευση.

Η κα Ράπτη τους παρουσίασε το πρόγραμμα AGTIS που υλοποιείται  με πόρους του ΤΑΑ, με στόχο την ανάπτυξη ενός Δικτύου Αγροδιατροφής, Γαστρονομίας και Τουρισμού που θα λειτουργεί ως θεματικός DMO της χώρας για τη γαστρονομία και τον αγροτουρισμό.

Η κα Ράπτη δήλωσε:

«Κοινός στόχος του Υπουργείου και του ΙΓΕ δεν είναι μόνο η προσέλκυση τουριστών για να γευτούν τη μοναδικότητα της ελληνικής κουζίνας, αλλά η προσφορά μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας, που θα περιλαμβάνει την πλούσια ιστορία και παράδοση μας, την ποιότητα και ποικιλία των προϊόντων μας και το μεράκι των ανθρώπων μας για το νόστιμο φαγητό».