Ο κρατικός μηχανισμός σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου βρίσκεται σε ετοιμότητα λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, θέτοντας σε κίτρινη κατηγορία τις περιοχές με υψηλότερες πιθανότητες εκδήλωσης φωτιάς.

Προβλέπονται ισχυροί άνεμοι, που θα είναι κυρίως βοριάδες, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να θέτει σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 3) τις εξής περιοχές: Αττική, Βοιωτία, Κύθηρα, Κορινθία, Αργολίδα, Αχαϊα, Λακωνία, Ηλεία, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Χάρτης της Πολιτικής Προστασίας:

Σημειώνεται, ότι τα πιο κρίσιμα μέτωπα το Σάββατο εντοπίστηκαν στην Πρέβεζα όπου εστάλη νωρίτερα μήνυμα 112, επιχείρησαν επτά εναέρια μέσα και στη συνέχεια τέθηκε υπό έλεγχο και στο Μανταμάδο Λέσβου, όπου πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Επίσης, στις 34 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, με 8 από αυτές να είναι δύσκολες στη διαχείρισή τους. Ωστόσο οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας με τη συνδρομή των εναέριων μέσων κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν το πολύ μέσα σε τρεις ώρες.