Για την έξαρση της ενδοοικογειακής βίας μίλησε το πρωί της Παρασκευής 21/6 η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου με αφορμή την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα. «Η αγάπη με τη βία δεν συναντιούνται ποτέ» επεσήμανε εξηγώντας τι συμβαίνει στο μυαλό των ανδρών που χτυπούν τις συντρόφους τους.

«Δεν ξεκινά ποτέ κάποιος και γίνεται βίαιος σε μια μέρα. Η βία έχει κλιμάκωση. Η σωματική βία είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω κρύβει πολλά. Όταν φτάσουμε σε σημείο να κακοποιήσουμε βάναυσα την σύντροφό μας και μητέρα του παιδιού μας, σημαίνει ότι από πίσω υπάρχει μια άλλη μορφή βίας, η ψυχολογική, που είναι και η πιο ύπουλη και δεν την καταλαβαίνεις. Μπορείς να φτάσεις στα άκρα ανά πάσα ώρα», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Οι θύτες έχουν πρόβλημα διαχείρισης θυμού, είναι ευερέθιστοι. Όταν βλέπεις ότι αυτό κλονίζεται, πρέπει να πάρεις βοήθεια. Αλλά και αυτό δεν διαχειρίζεται σε μια μέρα. Με εξοργίζει που συνδέουν την αγάπη με μα κακοποιητική συμπεριφορά. Η αγάπη με την βία δεν συναντιούνται ποτέ. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε» επεσήμανε η κα Αργυρίου.

«Χρησιμοποιούν ως άλλοθι αγνά συναισθήματα» είπε μιλώντας για τους κακοποιητές και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια χειριστική συμπεριφορά, που θέλουν να πιστεύουν ότι ο άλλος δεν μπορεί να κάνει χωρίς εσένα. Η αγάπη με τη βία δεν συνδέονται. Στην αγάπη υπάρχει σεβασμός».