Μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς επιχειρούν σε φωτιές που ξέσπασαν στη Βόλβη, τα Καλάβρυτα, τη Νέα Μάκρη και το Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (20/6) στην περιοχή Ζούγκλα της Νέας Μάκρης.

Για την κατάσβεσή της έχουν σπεύσει στο σημείο 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ έχουν σηκωθεί

Μήνυμα του 112 σχετικά με τη φωτιά, προειδοποιούσε τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Επίσης, φωτιά είναι σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Νεάπολης Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Δείτε ΕΔΩ χάρτη της NASA με όλα τα πύρινα μέτωπα σήμερα στη χώρα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μεσημέρι σήμερα ξέσπασαν φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε: Πάτημα Ασπροπύργου, Ποταμιά Σπάρτης, Σιγούνι Καλαβρύτων και Κομποτάδες Λαμίας.

Στους Κομποτάδες Λαμίας η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, αλλά δεν έχει σβήσει τελείως. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Νωρίτερα, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Δάρδιζα, στην Ερμιόνη Αργολίδας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06).

Φωτιά σε Αιγάλεω και Βόλβη

Οι κάτοικοι στην περιοχή του οικισμού της λίμνης Βόλβης στη Θεσσαλονίκη έλαβαν μήνυμα από το 112, για να παραμείνουν σε ετοιμότητα εξαιτίας φωτιάς.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα, 37 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρων, ένα αεροσκάφος κι ένα ελικόπτερο. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πύρινο μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα με το πέρασμα της ώρας.

Επίσης, φωτιά έχει ξεσπάσει στο Αιγάλεω, επί της οδού Μικέλη, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, έχουν κινητοποιηθεί 4 οχήματα για το συμβάν, με τη φωτιά να έχει ξεσπάσει σε κάποιον αποθηκευτικό χώρο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Φωτιά τώρα στο Αιγάλεω
Φωτογραφία από το Αιγάλεω

Έσβησε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, υπό έλεγχο στο Μενίδι

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα Βαρυμπόμπης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, φωτιά είχε ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Κλεισούρας στο Μενίδι, σημαίνοντας νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Μενιδίου, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας ως εξής:

  • στη λεωφόρο Ιόνιας από τη συμβολή της με την οδό Γκρίτσα
  • στην οδό Αλαμάνας
  • στην οδό Ποσειδώνος

Ωστόσο, μετά από λίγες ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους παραπάνω δρόμους.