Συνολικά 51 αγροτοδασικές φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, από τις οποίες οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οκτώ σήμαναν -έστω προσωρινά- συναγερμό, αλλά επίσης αντιμετωπίστηκαν.

Νωρίτερα, η φωτιά στον Μελισσουργό έφτασε στα όρια του νομού Χαλκιδικής, αλλά πλέον παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Για την κατάσβεση επιχείρησαν ισχυρές εναέριες δυνάμεις.

Άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας.

Τις καυτές ημέρες του πρώτου καύσωνα ήρθαν να αντικαταστήσουν τα μπουρίνια και οι φωτιές. Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική, καθώς μέσα σε λίγες ώρες ξέσπασαν πυρκαγιές στον Άγιο Θωμά Λάρισας, στο Χέρσο Κιλκίς, στο Ακόντιο Λειβαδιάς, στον Μελισσουργό Θεσσαλονίκης και στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο ενεργά μέτωπα. Το ένα είναι στο Ακόντιο της Λειβαδιάς, όπου η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ το δεύτερο ενεργό μέτωπο είναι ανάμεσα στον Μελισσουργό και Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου αυτήν την ώρα επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 10 εναέρια μέσα.

Μηνύματα από το 112 σε Κιλκίς, Λάρισα, Πέλλα

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους του Αγίου Θωμά για απομάκρυνση μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Λάρισα, η οποία γύρω στις 16:30 τέθηκε υπό έλεγχο και πλέον δεν κινδυνεύει κάτι, ούτε στο Χέρσο Κιλκίς αλλά ούτε και στο Ελευθεροχώρι Πέλλας.