Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SA της Παλαμήδης ΑΕ) στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τον «ΣΚΑΪ», πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε σε μπαταρία οχήματος που φόρτιζε. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανές επιχειρήσεις, ενώ δεν υπήρξε αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα.

Η στιγμή της έκρηξης

Συγκλονίζει η στιγμή της έκρηξης που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο εργοστάσιο στην Κηφισιά, όπως έχει καταγραφεί σε φωτογραφία.

Στην περιοχή σήμανε αμέσως συναγερμός, καθώς μαύρος καπνός υψώθηκε στον ουρανό, ενώ ενδεικτικό της αποπνικτικής ατμόσφαιρας είναι ότι εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Κηφισιάς και των πέριξ περιοχών, που τους παρακινούσε να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Την κατάσταση περιέγραψε στο Newsbeast ο επικεφαλής πυρασφάλειας Θρακομακεδόνων, Νικόλαος Ματθαίου.

«Είχαμε ένα συμβάν στην περιοχή, γύρω στις 15:30 το μεσημέρι. Και από το πυροφυλάκιο των Θρακομακεδόνων και από άλλα φυλάκια εστάλησαν δυνάμεις. Είχε πολύ μεγάλο πυρομετρικό φορτίο. Βλέπαμε πολύ υψηλές φλόγες, η πυροφύλακας μας διαβίβασε ότι επρόκειτο για έκρηξη και αμέσως σηκώθηκε μεγάλο μανιτάρι καπνού μαύρου.

Οι δυνάμεις επιχειρούν σχεδόν δύο ώρες τώρα και το ελικόπτερο κάνει ρίψεις περιμετρικά, για να μη μας μπει στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων», ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, με 45 πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, βοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, είχε κλείσει νωρίτερα ο παράδρομος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κηφισιάς. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast: