Συγκλονίζει η στιγμή της έκρηξης που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο εργοστάσιο στην Κηφισιά, όπως έχει καταγραφεί σε φωτογραφία.

Στην περιοχή σήμανε αμέσως συναγερμός, καθώς μαύρος καπνός υψώθηκε στον ουρανό, ενώ ενδεικτικό της αποπνικτικής ατμόσφαιρας είναι ότι εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Κηφισιάς και των πέριξ περιοχών, που τους παρακινούσε να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Την κατάσταση περιγράφει στο Newsbeast ο επικεφαλής πυρασφάλειας Θρακομακεδόνων, Νικόλαος Ματθαίου.

«Είχαμε ένα συμβάν στην περιοχή, γύρω στις 15:30 το μεσημέρι. Και από το πυροφυλάκιο των Θρακομακεδόνων και από άλλα φυλάκια εστάλησαν δυνάμεις. Είχε πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο. Βλέπαμε πολύ υψηλές φλόγες, η πυροφύλακας μας διαβίβασε ότι επρόκειτο για έκρηξη και αμέσως σηκώθηκε μεγάλο μανιτάρι καπνού μαύρου.

Οι δυνάμεις επιχειρούν σχεδόν δύο ώρες τώρα και το ελικόπτερο κάνει ρίψεις περιμετρικά, για να μη μας μπει στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων», ανέφερε.

Η κυκλοφορία διεκόπη στις οδούς Σενέκα και Αιγιδών, ενώ στο σημείο έσπευσαν και δύο ασθενοφόρα, παρά το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι εντός του εργοστασίου.

Δείτε βίντεο του Newsbeast

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει μερικώς μειωθεί το πυροθερμικό φορτίο, ενώ μέχρι στιγμής η φωτιά δεν έχει επεκταθεί σε διπλανή επιχείρηση και η κατάσβεσή της συνεχίζεται από τις δυνάμεις που έχουν μεταβεί στο σημείο.

Εκεί επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Φωτογραφίες από τη φωτιά: