Γκρεμίζεται η εναέρια γέφυρα στον Ισθμό μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα το βράδυ της Παρασκευής 07/06. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία το πρωί του Σαββάτου, η κυκλοφορία των οχημάτων επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, διεξάγεται μέσω αντιδρόμησης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνικής οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου και εκδήλωσης πυρκαγιάς, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το -23,5 χιλιόμετρο (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως το 84,5 χιλιόμετρο (Κόμβο Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30 έως 23:00 και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00 έως τις 17:00.

«Προς ενημέρωση σας για το ατύχημα είχε συλληφθεί ο οδηγός του βυτιοφόρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος. Από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας», σημειώνεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση.

Στο σημείο έχουν φτάσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όλα έγιναν στο 75,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, όπου ξέσπασε φωτιά, μετά από την ανατροπή βυτιοφόρου, την οποία έσβησε η Πυροσβεστική.

Νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για να γκρεμιστεί η εναέρια γέφυρα. Πρόκειται για σημείο της παλιάς εθνικής οδού και είναι άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο.

Στην αερογέφυρα κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο προέκυψε πρόβλημα, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

«Άμεση ανταπόκριση της Intrakat για την κατεδάφιση της γέφυρας»

Μετά την καταστροφική φωτιά σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε γέφυρα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, η Intrakat ανακοίνωσε πως «ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Τα συνεργεία της Intrakat εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν».

Σημειώνεται πως αργά το βράδυ εκδόθηκε 112 για απαγόρευση εισοδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, όσο εξεταζόταν η κατάσταση της αερογέφυρας (από την οποία περνά η παλαιά Εθνικη Οδός) από τους μηχανικούς.

Εστάλη μάλιστα και μήνυμα από το 112 σε κατοίκους ορισμένων περιοχών, μέσω του οποίου καλούνταν οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.