Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται εδώ και μέρες οι κάτοικοι του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου στη Μαγνησία, περιοχές για τις οποίες ακόμη και τώρα οι αρμόδιοι «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης.

Σύμφωνα με το Mega, οι αρμόδιοι βλέπουν την ξηρασία και τις διακοπές ρεύματος ως υπαίτιες για τη σαλμονέλα στο νερό των χωριών της Μαγνησίας. Το μικρόβιο εντοπίστηκε σε μια από τις τρεις γεωτρήσεις, η δεύτερη είναι καθαρή και η τρίτη με μικροβιακό φορτίο, με το αίτιο να είναι υπό διερεύνηση.

Οι έλεγχοι έδειξαν, επίσης, ότι δεν είχε γίνει χλωρίωση στη δεξαμενή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τείχος προστασίας για το μολυσμένο νερό.

Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 121

Σήμερα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο υπάρχει διακοπή της υδροδότησης, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός του δικτύου.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Με τις δύο γεωτρήσεις να είναι πλέον σφραγισμένες, οι κάτοικοι των δύο χωριών βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, αφού θα μείνουν με μόλις μια γεώτρηση να τους παρέχει πόσιμο νερό και μάλιστα μέσα στο φετινό καλοκαίρι, που προβλέπεται πιο καυτό από ποτέ.

Η ταλαιπωρία των κατοίκων θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη, έως ότου απολυμανθεί το δίκτυο και οι έλεγχοι δείξουν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος μόλυνσης.