Πρώτες ύλες, οι οποίες είχαν λήξει –σε ορισμένες περιπτώσεις- περισσότερο από έναν χρόνο, κατασχέθηκαν από το εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων, που οδήγησαν στη δηλητηρίαση μαθητών της Λαμίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή». Την ίδια ώρα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά στο εργοστάσιο οφείλεται σε εμπρησμό.

Η έρευνα για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία συνεχίζεται, την ώρα που έρχονται στο φως τα νέα στοιχεία.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ακόμη σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων κτιρίων έχουν καταγραφεί οι κινήσεις υπαλλήλου της εταιρείας στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου περίπου 40 λεπτά πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Το εύρημα γέννησε υποψίες, με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) να εντοπίζουν και να εξετάζουν τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Εξάλλου, όπως έχει γίνει ήδη από την περασμένη εβδομάδα γνωστό, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, παρότι δεν έχουν συντάξει τελικό πόρισμα, κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Πηγές διευκρίνισαν ότι ο υπάλληλος κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του στον χώρο.