Για «και καλά καύσωνα» των επόμενων ημερών» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με αρκετή ζέστη αλλά και αστάθεια το απόγευμα, με μια σταδιακή αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης από Πέμπτη και στη συνέχεια.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει πως «ως σημαντική είδηση παίζει ο και καλά καύσωνας των επόμενων ημερών μιας και η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 36° με 38° βαθμούς για κάποιες ώρες τη στιγμή που οι θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί πέφτουν σε πολλές περιοχές ακόμη και κάτω από τους 20°.

Άραγε από τι κινδυνεύουν περισσότερο οι αγρότες μας από τη φυσιολογική για την εποχή ζέστη ή από το χαλάζι που μπορεί να πέσει ξαφνικά το απόγευμα;», διερωτάται.

Όταν η επιστήμη της Μετεωρολογίας έρχεται σε πλήρη ταύτιση με τη Φύση…Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε το…

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, June 2, 2024

Ολόκληρη η ανάρτησή του έχει ως εξής: «Όταν η επιστήμη της Μετεωρολογίας έρχεται σε πλήρη ταύτιση με τη Φύση…

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε το καταιγίδοφόρο νέφος όπως το φωτογράφισαν δύο πολύ καλοί μας φίλοι η Stella Morali και ο Φώτης Ρετσελάς αγρότες στο επάγγελμα από το Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης ύστερα από καταιγίδα που αναπτύχθηκε προς τη Βέροια.

Στη δεύτερη φωτογραφία έχουμε τον χάρτη από το Μετεωρολογικό μας μοντέλο όπου αποτυπώνεται προγνωστικά η προσομοίωση αυτού του καταιγιδοφόρου νέφους.

Και όλα αυτά ενώ ως σημαντική είδηση παίζει ο και καλά καύσωνας των επόμενων ημερών μιας και η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 36° με 38° βαθμούς για κάποιες ώρες τη στιγμή που οι θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί πέφτουν σε πολλές περιοχές ακόμη και κάτω από τους 20°.

Άραγε από τι κινδυνεύουν περισσότερο οι αγρότες μας από τη φυσιολογική για την εποχή ζέστη ή από το χαλάζι που μπορεί να πέσει ξαφνικά το απόγευμα;

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!».

Με αρκετή ζέστη αλλά και αστάθεια το απόγευμα θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες με μια σταδιακή αποκλιμάκωση της όλης…

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, June 2, 2024