Στις αντιθέσεις της Εκκλησίας στην προωθούμενη ρύθμιση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τρίτη 23/1 ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου. «Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις, χωρίς εξαιρέσεις» επισήμανε.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ, είπε πως οι κληρικοί εμμένουν στις αντιθέσεις τους στην προωθούμενη ρύθμιση για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, βάσει των ευαγγελικών περικοπών και των διδασκαλιών της θρησκείας μας.

«Οι κληρικοί θα σεβαστούν χωρίς εξαιρέσεις την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα ισχύει για όλους και θα γίνει σεβαστή από όλους» επισήμανε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας δήλωσε πως εάν κάτι τέτοιο αποφασιστεί από την Πολιτεία και του ζητηθεί ευχή ή να βαπτίσει ένα παιδί τέτοιας οικογένειας, θα το κάνει. «Εμένα αν μου έρθει ένα ζευγάρι γυναικών και μου ζητήσει μια ευχή, θα τους τη δώσω. Αν μου ζητήσουν να βαπτίσω το παιδί τους, θα το βαπτίσω».

Ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου είπε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να ληφθούν «μέτρα» κατά όσων βουλευτών υπερψηφίσουν τη σχετική διάταξη, όπως πχ. η απαγόρευση εισόδου τους σε ναούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία έχει τον δικό της τρόπο».