Η ώρα των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έφτασε. Την Τρίτη στις 09:00 το πρωί, οι 81 Μητροπολίτες θα συνεδριάσουν εκτάκτως στο Συνοδικό Μέγαρο με θέμα το νομοσχέδιο που θα αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου μπορεί να ήταν ήπιες, όμως φαίνεται πως εντός της ιεραρχίας υπάρχει ομάδα που προκρίνει την «σκληρή γραμμή» έναντι του νομοσχεδίου που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του OPEN στην έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να ασκηθεί κριτική στον Αρχιεπίσκοπο.

Παράλληλα αναμένεται να σταλεί και επιστολή στους βουλευτές για το συγκεκριμένο θέμα.

Κήρυγμα, φυλλάδια και σκληρή ανακοίνωση

Η έκτακτη Ιερά Σύνοδος αναμένεται να καταλήξει σε ανακοίνωση που θα δηλώνει την κάθετη αντίθεση της εκκλησίας τόσο στο γάμο όσο και στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Την εισήγηση στην έκτακτη συνεδρίαση θα κάνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής. Σ’ αυτή αναμένεται να αναπτύξει τις «θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας». Οι ιεράρχες στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο για να συζητήσουν το θέμα.

Στο κήρυγμα της επόμενης Κυριακής αναμένεται να υπάρχει αναφορά στο θέμα, ενώ θα μοιραστούν και φυλλάδια.