«Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν πώς εξηγείς στο παιδί σου και απαντώ ότι το παιδί καταλαβαίνει, ξέρει τα πάντα, κατανοεί τα πάντα. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνει και με ρωτάει: Γιατί δεν είμαστε ίσοι. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω». Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ για τα ομόφυλα ζευγάρια με συνομιλητές τον Θανάση Διαμαντόπουλο και τον Λευτέρη Κουσούλη
«Xαίρομαι που μετά από δέκα χρόνια που γεννήθηκε ο γιος μου, φτάνω να βλέπω μια συζήτηση ανοιχτή για εμένα, για τις οικογένειές μας, για ανθρώπους που είναι σαν εμένα, που έχουμε παιδιά, που τα μεγαλώνουμε και που τόσο καιρό βρισκόμασταν στη σιωπή και την αφάνεια», είπε ο κ. Σεργουλόπουλος.
«Θα ήθελα να είχα μια σχέση έγγαμη και να αποφασίσαμε να κάνουμε ένα παιδί. Αυτό θα ήταν το οποίο θα το δουν οι επόμενες γενιές ανθρώπων», είπε επισημαίνοντας: «Είμαστε γονείς και εξηγούμε στα παιδιά ό,τι κι αν προκύπτει. Είμαστε αληθινοί και δεν κρυβόμαστε. Ομοφυλόφιλοι υπήρχαν και υπάρχουν. Λεσβίες έχουν μεγαλώσει παιδιά παντρεμένες σε οικογένεια που το έκρυβαν. Τώρα εκθέτουμε τις οικογένειες μας και λέμε ποιοι είμαστε». Τόνισε δε, ότι η παρένθετη κυοφορία είναι ψηφισμένη με νόμο που είναι για όλο τον κόσμο, για οποιαδήποτε γυναίκα.
Ο κ. Σεργουλόπουλος έθεσε μάλιστα το ερώτημα: Εάν δηλαδή παντρεμένες γυναίκες με παιδί που έχει δύο μητέρες αποφασίσουν στο μέλλον για δεύτερο παιδί, δεν θα της επιτραπεί να το κυοφορήσει επειδή είναι ζευγάρι; Δηλαδή πρώτα να πάρει διαζύγιο και να ξαναπαντρευτεί;
Στη συνέχεια επεσήμανε, «επειδή τέθηκε θέμα εργαλειοποίησης της γυναίκας», ότι αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».
«Φυσικά πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις και οι νόμοι να τηρούνται. Η Πολιτεία καλείται να ψηφίσει ένα νόμο. Εδώ είμαστε, αυτοί είμαστε και πρέπει να προστατέψει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Η πολιτεία είναι εδώ για να μας κάνει ίσους«, πρόσθεσε και δεν έκρυψε ότι:
«Αυτά που έχουν δει τα μάτια μου τον τελευταίο καιρό στην τηλεόραση, με έχουν στενοχωρήσει πάρα πολύ. Έχουμε ακούσει προσβολές τις οποίες τις ακούμε χρόνια τώρα κατ ιδίαν. Τώρα οι προσβολές ακούγονται πολύ εύκολα στην τηλεόραση».
«Παιδιά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν από ομοφυλόφιλους και ομοφυλόφιλες γυναίκες και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Το καλύτερο που έχει να κάνει η πολιτεία είναι να τους ακούσει και να βάλει νόμους. Και για μένα όταν λέμε ισότητα στο γάμο είναι ισότητα για όλους. Να έχω κάθε δικαίωμα που δίνεται σε κάθε πολίτη, διότι διαφορετικά υπάρχει διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
Διαμαντόπουλος: Η Πολιτεία δεν έχει υπόψη μόνο άτομα πολιτισμικού επιπέδου Σεργουλόπουλου
Ο πολιτισμικός χαρακτήρας στην ύπαιθρο και στους αγρότες, για παράδειγμα, πρέπει να συνεκτιμάται, τόνισε ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στις θέσεις των κομμάτων.
Το ΚΚΕ ήταν πάντα πιο συντηρητικό σε πολιτισμικά θέματα, σχολίασε, ενώ τόνισε ότι υπάρχει στοιχείο εκμπαχαλισμού καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ η κυβέρνηση όχι.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης θύμισε τον Χαρίλαο Φλωράκη που έλεγχε ότι στο ΚΚΕ ο καθένας έχει ελευθερία άποψης αρκεί να λέει τα σωστά, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δεν ξέρω πόσες φορές θέλει να γίνει Μητσοτακοκτόνος αλλά πρέπει να καταλάβει ότι κάποιοι είναι καλύτεροι από εμας. Θυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης σε μια κρίσιμη στιγμή.
Λευτέρης Κουσούλης: Μείζον πολιτκό ζήτημα είναι η πρόταση Μητσοτάκη στους βουλευτές του να απόσχουν
Ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης χαρακτήρισε μείζον πολιτκό ζήτημα την πρόταση του πρωθυπουργού οι βουλευτές να απόσχουν από τη διαδικασία εάν διαφωνούν.
«Ο πρωθυπουργός λοιπόν προτρέπει τους εκλεγμένους να αυτοκαταργηγθούν, να φύγουν από τον χώρο της απόφασης και να είναι στην αυλή του Κοινοβουλίου. Το χαρακτηρίζω αλλοιωτική παρέμβαση που δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ελπίζω να ανακαλέσει και να αποδεχτεί το όχι των βουλευτών του όπως έχουν δικαίωμα στο Κοινοβούλιο».