Αλλάζει από την Παρασκευή και πάλι το σκηνικό του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια αλλά σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Πρόσκαιρη μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία αύριο, Πέμπτη, κυρίως στη Θράκη και τα νότια νησιωτικά τμήματα, όμως από την Παρασκευή προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης από τη Βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία κινούνται ήδη προς τα Βαλκάνια, και, σύμφωνα με το meteo.gr, θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα κυρίως το Σάββατο.

Ο πρώτος χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία που προβλέπεται την Πέμπτη σε υψόμετρο περίπου 1.500 μ. Το μπλε βέλος δείχνει την κίνηση της αρκτικής αέριας μάζας προς τα νότια, ενώ το κόκκινο βέλος την κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την Κεντρική Μεσόγειο.

Ο δεύτερος χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία που προβλέπεται στο ίδιο υψόμετρο το Σάββατο 13. Η ψυχρή αέρια μάζα, που διακρίνεται με αποχρώσεις μπλε χρώματος, θα κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης όπου θα προκαλέσει και την εκδήλωση χιονοπτώσεων. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Τετάρτης 10/1, οι χιονοπτώσεις στη χώρα μας θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη των χιονοπτώσεων θα δοθούν σε επόμενες ανακοινώσεις.

Τσατραφύλλιας: «Μίζερη» από πλευράς χιονοπτώσεων η νέα ψυχρή εισβολή

«Μίζερη» από πλευράς χιονοπτώσεων χαρακτηρίζει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, τη νέα ψυχρή εισβολή στη χώρα.

Ωστόσο, όπως τονίζει, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως 8 βαθμούς από την Παρασκευή και ιδιαίτερα το Σάββατο.

Η ανάρτηση του:

Διατηρούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή. «Μίζερη» από πλευράς χιονοπτώσεων θα είναι η δεύτερη ψυχρή εισβολή η οποία θα μας απασχολήσει το διήμερο Παρασκευής 12/1 -Σάββατο 13/1. Ωστόσο η  θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως 8 βαθμούς σε σχέση με την αυριανή ημέρα , και τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα στο Πήλιο την Εύβοια, τη Βοιωτία και την Αττική (300-400 μέτρα). Στην  Πελοπόννησο και τη Φθιώτιδα μέχρι τα 700 μέτρα. Επίσης θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης.

Από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει πάλι την ανηφόρα!

Καλησπέρα !Διατηρούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή."Μίζερη" από πλευράς χιονοπτώσεων θα είναι η δεύτερη…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Wednesday, January 10, 2024