Το ενδεχόμενο μιας ένοπλης δολοφονικής επίθεσης σε βάρος δικαστικών λειτουργών ενόψει της δίκης (έχει οριστεί για τις 17 Ιανουαρίου) προκαλεί εντονότατη ανησυχία στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο. Κάποιες αναφορές μάλιστα στο κείμενο της προκήρυξης για δικαστές που «χρειάζονται 24ωρη αστυνομική προστασία» και «φοβούνται να ανοίξουν ένα γράμμα ή ένα φάκελο» δημιουργούν υπόνοιες για τυχόν προπαρασκευαστικές ενέργειες που ήδη έχουν γίνει, με σκοπό ένα αιματηρό χτύπημα πριν από τη δίκη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν ότι τα μέτρα ασφαλείας για δικαστές και εισαγγελείς είχαν ενισχυθεί πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στην οδό Ριανκούρ και τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης. Παραδέχονται ωστόσο ότι η σύλληψη των τεσσάρων (τουλάχιστον) καταζητούμενων μελών της οργάνωσης αποτελεί άμεση προτεραιότητα της ΕΛ. ΑΣ. με σκοπό την κάμψη της επιχειρησιακής ικανότητας και την αδρανοποίηση της οργάνωσης.

Ανησυχία διατυπώνεται και για το ενδεχόμενο μιας «εισαγόμενης» βομβιστικής ενέργειας μετά και το νέο κάλεσμα που απηύθυναν τα μέλη της «Συνωμοσίας» σε οργανώσεις του εξωτερικού.