Η συντριπτική πλειοψηφία των Ολυμπιακών ακινήτων μετά τους φαντασμαγορικούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, αφέθηκαν δυστυχώς στη μοίρα τους. Εγκαταλείφθηκαν, υπέστησαν φθορές από τον χρόνο και λεηλατήθηκαν. Άγνωστοι μπήκαν μέσα σε αυτά και αφαίρεσαν ό,τι είχε αξία, από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραφεία μέχρι καλώδια και υποσταθμούς της ΔΕΗ.
Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου αποτέλεσε εξαίρεση. Πρόκειται για ένα κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων που τη γλύτωσε, επειδή τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται συχνά για παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών ριάλιτι. Το γεγονός ότι βρίσκεται συχνά σε χρήση το κάνει να μην εμφανίζει έντονα σημάδια εγκατάλειψης σε σχέση με άλλα ολυμπιακά ακίνητα, ενώ παράλληλα φυλάσσεται.
Η χωρητικότητά του ανέρχεται στις 6.200 θέσεις εκ των οποίων οι 5.141 είναι μόνιμες στο άνω διάζωμα και οι υπόλοιπες σε πτυσσόμενες κερκίδες του κάτω τμήματος. Εάν εξαιρέσεις κάποιες λάμπες που έχουν σπάσει και κάποιους φωτιστικούς στύλους που έχουν πέσει, όπως διαπίστωσε και το Newsbeast σε σχετική αυτοψία που πραγματοποίησε στον χώρο, κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Θυμίζουμε ότι εγκαινιάστηκε στις 30 Ιουλίου 2004, μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και μετά το πέρας τους, αποτέλεσε έδρα της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ έως το 2006. Στη συνέχεια παραχωρήθηκε στα ιδιωτικές εταιρείες Ακροπόλ Χαραγκιώνης και Sonae Sierra SGPS S.A. και χρησιμοποιήθηκε ως εμπορικό κέντρο, ενώ το φθινόπωρο του 2015 αποτέλεσε προσωρινό χώρο διαμονής προσφύγων.
Ακολούθησε μια εξάμηνη και μια τριετής σύμβαση παραχώρησης στον Δήμο Γαλατσίου και το 2020 η δημοτική αρχή προχώρησε με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) σε νέα συμφωνία παραχώρησης για άλλα πέντε χρόνια.
Στις εγκαταστάσεις μάλιστα έχουν μεταφερθεί μεταξύ άλλων δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο χρήματα, καθώς δεν καταβάλλονται πλέον μισθώματα ενοικίασης άλλων χώρων.
Διαβάστε επίσης
Κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do: Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η ολυμπιακή εγκατάσταση