Αποκαλυπτικές των αλλαγών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στη γεωμορφολογία της Θεσσαλίαw είναι οι δορυφορικές εικόνες από την περιοχή και τη Λίμνη Κάρλα.
Η λίμνη είχε αποξηραθεί το 1962, επειδή εκείνη την εποχή προκαλούσε πλημμύρες στις γεωργικές καλλιέργειες. Τότε είχαν αποδοθεί 80.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στους αγρότες, σε μια εποχή που η ελληνική γεωργία πραγματοποιούσε τα πρώτα της βήματα προς την εκβιομηχάνιση.
Σήμερα η φύση φαίνεται πως παίρνει πίσω το κομμάτι που αναλογούσε στη Λίμνη Κάρλα. Η κακοκαιρία Daniel βύθισε ολόκληρες εκτάσεις κάτω από το νερό. Οι αποκαλυπτικές δορυφορικές απεικονίσεις καταγράφηκαν από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8.
Η έκταση της λίμνης πριν από τις πλημμύρες ήταν 35.700 στρέμματα. Μετά την κακοκαιρία η έκταση της λίμνης Κάρλα έφτασε περίπου τα 110.000 στρέμματα, ενώ το μέγιστο παρατηρήθηκε σε περίπου 190.000 στρέμματα), δηλαδή μεγαλύτερη και αυτήν πριν την αποξήρανσή της. Πλέον η λίμνη Κάρλα είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα, πάνω και από την Τριχωνίδα, η έκταση της οποίας ανέρχεται σε 95.840 στρέμματα.
Στα δύο βίντεο που ακολουθούν παρουσιάζεται το «πριν» και το «μετά» της κακοκαιρίας Daniel, η εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων, αλλά και μια γενική εικόνα της περιοχής από αεροπλάνο. Το πρώτο βίντεο δημοσιεύτηκε από το meteo.gr και το δεύτερο από την ομάδα «Up Stories».