Το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Μαγνησία φέρεται να έχει προκαλέσει προβλήματα και στο στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα taxydromos.gr, 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού πλημμύρισε κι έχουν κατακλύσει σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Αεροπορία Στρατού. Η ίδια πηγή σημειώνει πως στρατιωτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Στρατοπέδου.

Αναφέρεται, επίσης, πως τα αμερικανικά ελικόπτερα που σταθμεύουν μέσα στην 1η ΤΑΞΑΣ βρίσκονται σε ειδικό χώρο που έχει κατασκευαστεί για αυτό το σκοπό.

Φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους μέσα στην 1η ΤΑΞΑΣ φέρεται να έχουν ενημερώσει τους δικούς τους για τη δύσκολη κατάσταση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο εκκένωσης, καθώς η στάθμη του νερού που «απειλεί» το στρατόπεδο ανεβαίνει επικίνδυνα.

Επί ποδός βρίσκονται και οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου, καθώς τα τελευταία σπίτια από το στρατόπεδο είναι στα 2 χιλιόμετρα.

Αν τα ορμητικά νερά από τον Πηνειό συνεχίσουν την «επέλαση» με τον ίδιο ρυθμό, θεωρείται βέβαιο ότι Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο θα βρεθούν και πάλι σε δύσκολη κατάσταση.