Στον Βόλο, ο οποίος πνίγηκε κυριολεκτικά από τη νεροποντή της κακοκαιρίας Daniel, ο κόσμος έχει αποκλειστεί στα σπίτια του. Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έφτασαν ομάδες, προκειμένου να παράσχουν νερά σε όσους έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να βρουν πόσιμο νερό εν μέσω κακοκαιρίας.

Ωστόσο, πληροφορίες από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, αναφέρουν πως κάποιοι πωλούν την εξάδα νερό στα 5 ευρώ. Η αισχροκέρδεια αυτή έφερε το ξέσπασμα του παρουσιαστή Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του, όταν διάβασε την καταγγελία.

«5 ευρώ η εξάδα το νερό. Ρε δεν ντρέπεστε λιγάκι; Ξεφτίλες! Ντροπή ρε παιδιά. Μα για όνομα του Θεού!», είπε, αρχικά, ο Παναγιώτης Στάθης. «5 ευρώ η εξάδα το νερό; Όταν ο άλλος πνίγεται; Ρε δεν ντρέπονται λιγάκι;», κατέληξε.

Νωρίτερα σήμερα, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κατακεραυνώνοντας όσους τολμούν να θησαυρίζουν στις πλάτες του κόσμου που βρίσκεται σε ανάγκη.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε:

Τις τελευταίες ώρες από καταγγελίες έγινα κοινωνός της αισχρής και ανήθικης δράσης ορισμένων ασυνείδητων, που…

Posted by Αχιλλέας Μπέος on Wednesday, September 6, 2023

«Τις τελευταίες ώρες από καταγγελίες έγινα κοινωνός της αισχρής και ανήθικης δράσης ορισμένων ασυνείδητων, που εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα με το νερό πωλούν σε πολίτες την “εξάδα” νερού αντί τεσσάρων και πέντε ευρώ.

Καλώ τους πολίτες να καταγγέλλουν τους άθλιους αυτούς μαυραγορίτες και να μην υποκύπτουν στον εκβιασμό. Ο Δήμος Βόλου έχει εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες νερού που θα διαθέσει στους πολίτες, ενώ ήδη σταδιακά επανέρχεται η υδροδότηση στην πόλη και μέχρι αύριο θα υπάρχει πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος».