Ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, εκτιμούν μετεωρολόγοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά έπεσε πολύ περισσότερο νερό από αυτό που είχε πέσει στον Ιανό. Πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στη Μαγνησία από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο, την ώρα που συνήθως τέτοια φαινόμενα έρχονται Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Υπουργοί, Περιφερειάρχης, μετεωρολόγοι και Πυροσβεστική ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις επόμενες δύσκολες ώρες και τον συντονισμό καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος να εξασφαλιστούν ανοιχτοί δρόμοι προς τα νοσοκομεία και τις κρίσιμες υποδομές, η φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται.

Όλες οι δυνάμεις, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας που επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ καθώς υπήρξαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112. Στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Επικρατείας, Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αρχηγός και οι επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος και μέσω τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και μετεωρολόγοι.