Υλικά
Λίγα πράγματα μπορούν να νικήσουν σε γεύση, πρωτεΐνη και ευελιξία ένα βραστό αυγό, τον μεγάλο ήρωα της διατροφής μας. Το μόνο μειονέκτημά του είναι πως διαρκεί λιγότερο από το φρέσκο αυγό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο πότε θα το φάμε. Ο χρόνος της ζωής του εξαρτάται μάλιστα αποκλειστικά από τις συνθήκες της αποθήκευσής του. Το ψυγείο δηλαδή, που είναι και ο καλύτερος τρόπος. Σύμφωνα με τον αμερικανικό FDA (Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων), τα βραστά αυγά τα κρατάμε πάντα στο ψυγείο σε θερμοκρασίες 4 βαθμών Κελσίου. Δεν έχει σημασία αν είναι με το τσόφλι τους ή καθαρισμένα, αυτό που έχει σημασία είναι πως πρέπει να καταναλωθούν το πολύ σε μία εβδομάδα. Ο αμερικανικός CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων) μας λέει μάλιστα πως βραστό αυγό που έχει βγει από το ψυγείο και έμεινε σε θερμοκρασία δωματίου δεν κρατά πάνω από 2 ώρες. Αν η θερμοκρασία δωματίου είναι πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου, πρέπει να το πετάξουμε αν δεν το φάμε εντός της ώρας. Τα βραστά αυγά έχουν υψηλό κίνδυνο για σαλμονέλα και δεν είναι για πειράματα. Αν μυρίσετε οσμή χαλασμένου, πρέπει να τα πετάξετε αμέσως. Ακόμα και σίγουροι αν δεν είστε, η σοφότερη κίνηση είναι να μην τα φάτε.