Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 2 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση ντιζόν)
- 1 κ. γλ. ρίγανη ξερή
- 1 σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένο)
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το ξίδι από κόκκινο κρασί με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
- Όσο ανακατεύετε το μείγμα προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
- Στύψτε το χυμό λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας δυνατά.
- Τοποθετήστε το τελικό μείγμα σε ένα σφραγισμένο βάζο ή φιάλη, κλείστε καλά και ανακινήστε για λίγη ώρα.