Υλικά
«Αποθηκεύστε τα εσπεριδοειδή στο ψυγείο, ετοιμάστε τα στον φούρνο μικροκυμάτων», μας λέει η ιστοσελίδα Serious Eats. Βάζοντας τα λεμόνια στον φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δευτερόλεπτα, ισχυρίζεται, διασπώνται οι υδατάνθρακες του λεμονιού, αποδίδοντας περισσότερο χυμό. Το κρύο λεμόνι, αυτό που βγαίνει κατευθείαν από το ψυγείο, θα δώσει τον ελάχιστο δυνατό χυμό. Τα κυστίδια που περιέχουν το ζουμί του απαρτίζονται από τους πολύπλοκους υδατάνθρακες πηκτίνη και κυτταρίνη, οι οποίες επηρεάζονται πολύ από τη θερμοκρασία. Αυτό που αποζητούμε λοιπόν βάζοντας τα λεμόνια στον φούρνο μικροκυμάτων είναι να ζεσταθούν λίγο, όχι να κάψουν. Το Serious Eats παραθέτει ως πηγή της πληροφορίας τόσο το βιβλίο «Fruit Juices: Properties, Consumption & Nutrition», όσο και μια επιστημονική μελέτη πάνω στο ίδιο θέμα…