Υλικά
Ολοένα και περισσότερες συνταγές έχουν στις μέρες μας παράξενα υλικά και συνήθως πελαγώνουμε όταν τα διαβάζουμε. Ο πειραματισμός στην κουζίνα είναι ωστόσο πάντα καλοδεχούμενος και πολλά τέτοια συστατικά είναι διαθέσιμα στη χώρα μας. Ένα από αυτά τα hot υλικά των γκουρμέ συνταγών είναι τα φύλλα μπανάνας, τα οποία τα ξέραμε ότι χρησιμοποιούνται στο σερβίρισμα και την παρουσίαση των πιάτων. Μεγάλο κρίμα δηλαδή, μιας και είναι ιδανικά για ψητά κρέατα στο μπάρμπεκιου, αλλά και βασικό συστατικό σε πλήθος συνταγών της ασιατικής, αφρικανικής, πολυνησιακής και λατινοαμερικάνικης κουζίνας. Τυλιγμένο σε φύλλα μπανάνας μπορείς να ψήσεις ψάρι και κρέας, είτε το βάζεις στη σχάρα είτε στον ατμό. Έχει την ιδιότητα να κάνει το κρέας πιο μαλακό και να του δίνει μια λεπτή, εξωτική νότα. Ακόμα και ρύζι σε φύλλα μπανάνας μπορείτε να φτιάξετε, ένα πιάτο που λατρεύεται σε πολλές γωνιές του κόσμου. Ανακαλύψτε τα και εντάξτε τα στην κουζίνα σας για το κάτι παραπάνω στα εορταστικά τραπέζια και ειδικές περιστάσεις…