Υλικά
Το τσάι είναι ένα αφέψημα όχι μόνο με ευεργετικές ιδιότητες, αλλά και μεγάλη ποικιλία στους τρόπους απόλαυσής του. Πλάι στις νέες μόδες, όπως το τσάι με αφρόγαλα, οι λάτρεις επιμένουν στα βασικά και κλασικά, μην ξεχνώντας ποτέ τον ρόλο μιας καλής κούπας με αχνιστό, παραδοσιακό τσάι. Για να το απολαύσουμε ωστόσο όπως πρέπει, υπάρχει ένας κανόνας που τηρούν απαρέγκλιτα οι μεγάλοι μύστες του είδους. Μας τον λέει η Sun Yuping, ειδική στο τσάι στη Σαγκάη, μας τον λέει και ο Βρετανός δρ Stuart Farrimond, ειδικός στην παρασκευή τσαγιού, πως όλα εξαρτώνται από το νερό. Δεν αρκεί απλώς να βράσουμε νεράκι. Πρέπει να το βράσουμε μεταξύ 70-100 βαθμών Κελσίου, καθώς κάθε απόκλιση από τον κανόνα είτε στραγγαλίζει τη γεύση του είτε αντιθέτως δεν την αφήνει να απελευθερωθεί. Επίσης, το φακελάκι θα πρέπει να παραμένει στο ζεστό νερό για 5 λεπτά ακριβώς. Ναι, χρησιμοποιείστε ρολόι. Μόνο έτσι πετυχαίνεις τη βέλτιστη περιεκτικότητα καφεΐνης και αποκομίζεις το μέγιστο των ευεργετικών συστατικών του.