Υλικά
Οι άνθρωποι στο ρύζι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε όσους το προτιμούν σπυρωτό και όσους το απολαμβάνουν χυλωμένο. Κι έτσι όλα εξαρτώνται από την αγορά του κατάλληλου τύπου ρυζιού, parboiled για σπυρωτό, που όσο και να το βράσεις δεν λασπώνει, και γλασέ για χυλωμένο. Μόνο που δεν εξαντλούνται όλα εδώ, κάθε άλλο. Αφού το μουλιάσουμε λοιπόν σε κρύο νερό για μισή ως μία ώρα και το ξεπλύνουμε καλά για να φύγει το πολύ άμυλο, το μυστικό των σεφ για σπυρωτό ρύζι είναι να στύβουν χυμό λεμονιού πάνω στο πλυμένο ρύζι. Κι ενώ το σοτάρισμα σε λάδι ή βούτυρο για να αδιαβροχοποιηθεί ο κόκκος είναι πάντα μια καλή ιδέα, ο χυμός λεμονιού είναι αυτό που κάνουν στις επαγγελματικές κουζίνες…