Υλικά
Ο Tuffy Stone είναι πολύ μεγάλο όνομα στον κόσμο του μπάρμπεκιου, με δικό του εστιατόριο στη Βιρτζίνια και μια σειρά βιβλίων με την υπογραφή του. Ακόμα και σχολή έχει ο παγκοσμίου φήμης ψήστης που σε μυεί στα επαγγελματικά μυστικά της ψησταριάς. Όπως μας λέει λοιπόν, τα καρυκεύματα και οι μαρινάδες δεν πρέπει να καπελώνουν τη γεύση του κρέατος, ειδικά αν μιλάμε για το παϊδάκι. «Θέλω τα παϊδάκια να είναι το μεγάλο αστέρι του πιάτου και όλα τα άλλα να έχουν υποστηρικτικό ρόλο», λέει χαρακτηριστικά. Και περνά στο παρασύνθημα: «Με ό,τι κι αν τα καρυκεύουμε, είτε είναι απλώς αλάτι και πιπέρι είτε πιο περίπλοκες σάλτσες, συστήνω να τα εφαρμόζουμε στο παϊδάκι μία ώρα πριν ρίξουμε το κρέας στη φωτιά». Κι αυτό γιατί «θα δώσει αρκετό χρόνο στο καρύκευμα να εισχωρήσει πραγματικά στο κρέας, όχι όμως τόσο χρόνο ώστε το αλάτι να στεγνώσει το κρέας, κάτι που καταλήγει σε πιο σκληρά παϊδάκια». Μας λέει μάλιστα πως ο ίδιος συνήθιζε να αλατοπιπερώνει τα παϊδάκια από το βράδυ, πιστεύοντας πως έτσι θα αποκτήσουν περισσότερη γεύση, παρατηρούσε όμως πως την επομένη το κρέας ήταν στεγνό.