Υλικά
Για τους περισσότερους από μας, η τρομακτική τηλεοπτική περσόνα του γνωστού σεφ έχει σφραγίσει την άποψή μας για το ποιος είναι ο Γκόρντον Ράμσεϊ. Μια φιγούρα που ξεστομίζει απίστευτες προσβολές δηλαδή που θα χρειαζόταν σωστό λεξικό για να τις περιλάβει, αναμφίβολα! Μόνο που πριν γίνει ανάρπαστος τηλεοπτικά, ο Ράμσεϊ ήταν γνωστός για τις φανταστικές συμβουλές που έδινε στον χώρο της μαγειρικής, όντας ένας από τους καλύτερους σεφ παγκοσμίως. Ας ξαναθυμηθούμε λοιπόν τον παλιό καλό Γκόρντον και το μυστικό που είχε μοιραστεί παλιότερα για τη σωστή ομελέτα, μια συμβουλή που έχει να κάνει με το αλάτισμά της. Θεωρώντας πως το αλάτισμα της ομελέτας στον κατάλληλο χρόνο είναι αποφασιστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα, ο Ράμσεϊ λέει πως πρέπει να την αλατίζουμε μόνο όταν είναι έτοιμη στο τηγάνι. Μερικές στιγμές πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά δηλαδή. Το πρόωρο αλάτισμά της, ισχυρίζεται, θα της αποστερήσει την απαραίτητη υγρασία. Αν την αλατίσουμε όμως ακριβώς πριν ολοκληρωθεί η παρασκευή της, τότε θα πάρουμε ομελέτα με απαλότερη υφή και πιο ζωντανό χρώμα. Και πεντανόστιμη φυσικά…