Υλικά

  • 1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού και επιπλέον λεμόνι για το σερβίρισμα
  • 1 κ. σ. ξηρή ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  • 1 κ. γλ. ξηρές νιφάδες κρεμμυδιού
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τον φρέσκο μαϊντανό και τις σαρδέλες.
  3. Προσθέστε τις σαρδέλες στο μπολ και ανακατέψτε απαλά ώστε να καλυφθούν όλες καλά.
  4. Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψάκι, τοποθετήστε τις σαρδέλες έτσι ώστε να είναι όλες σε μια στρώση και περιχύστε τα ψάρια με το ντρέσινγκ που έχει περισσέψει.
  5. Ψήστε για 15-17 λεπτά, λίγο περισσότερο αν είναι μεγαλύτερες σαρδέλες.
  6. Αφαιρέστε τις, πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και λίγο λεμόνι και απολαύστε.