Υλικά
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 1 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, κομμένα
- 300 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 1/8 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε 1 κουταλιά λάδι, με το βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τα σπαράγγια στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά. Προσθέστε τις γαρίδες και τις νιφάδες πιπεριού. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ.
- Σουρώστε τα μακαρόνια και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το μείγμα βασιλικού και ανακατέψτε για να καλυφθούν. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε καλά.