Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 1 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, κομμένα
  • 300 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1/8 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε 1 κουταλιά λάδι, με το βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τα σπαράγγια στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά. Προσθέστε τις γαρίδες και τις νιφάδες πιπεριού. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ.
  3. Σουρώστε τα μακαρόνια και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το μείγμα βασιλικού και ανακατέψτε για να καλυφθούν. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε καλά.