Υλικά

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 4 κ. σ. μαγιονέζα
  • 2- 3 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1/4 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 4- 8 φέτες ψωμί από προζύμι, ελαφρά ψημένο
  • Μια χούφτα ρόκα
  • 2- 3 φέτες μαγειρεμένο μπέικον, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, φέρνοντας το νερό σε πλήρη βρασμό. Κλείστε τη φωτιά και καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι.
  2. Ρυθμίστε το χρονόμετρο για 18 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από τη φωτιά και σουρώστε τα. Τοποθετήστε τα αυγά σε παγωμένο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  3. Καθαρίστε τα αυγά, κόψτε σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, αν χρειάζεται.
  4. Σερβίρετε σε σάντουιτς με ρόκα και θρυμματισμένο μπέικον.