Υλικά
Εκτέλεση Χαράξτε τη βανίλια κατά μήκος και αφαιρέστε τα σποράκια από το εσωτερικό της με ένα μαχαιράκι. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη λευκή σοκολάτα, άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τοποθετήστε το βραστό νερό ένα μπολ και ενσωματώστε με τη ζελατίνη. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Ρίξτε τη ζελατίνη πίσω στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε σε χαμηλή εστία μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αφαιρέστε από την εστία και απομακρύνετε το κλωναράκι βανίλιας από την κατσαρόλα. Σουρώνετε την πακανότα σε ατομικά φορμάκια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 4 -6 ώρες. Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιήστε ένα zester να αφαιρέσετε φλούδα από το πορτοκάλι. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση, το κρασί, το νερό και τη φλούδα πορτοκαλιού μαζί με το χυμό και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να τα δαμάσκηνα να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από την εστία και μεταφέρετε σε ένα μπολ. Αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρετε την πανακότα με τα δαμάσκηνα και ραντίστε με το σιρόπι τους. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr