Υλικά
- 5 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
- 3/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 3/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για κέικ
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού καρύδα τριμμένη, συν για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια και το 1/4 φλιτζάνι βουτυρόγαλα μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίξτε στο μπολ και το μείγμα με τα ασπράδια, ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέστε το υπόλοιπο βουτυρόγαλα και χτυπήστε για 3- 4 λεπτά. Προσθέστε την τριμμένη καρύδα και ανακατέψτε.
- Βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ και τοποθετήστε το μείγμα μέσα. Ψήστε στους180 βαθμούς για βαθμούς για 30 λεπτά.
- Γαρνίρετε με τριμμένη καρύδα, αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.