Υλικά

  • 450 γρ. πένες
  • 1 1/2 κ. σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 420 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 380 ml γάλα καρύδας
  • 3/4 κ. γλ. πάπρικα
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα ή δύο λεπτά.
  3. Ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα καρύδας, την πάπρικα και το αλάτι. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Σουρώστε και ξεπλύνετε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα κρέμας κολοκύθας.
  5. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε.