Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε κύβους
- 6 μέτρια ξεφλουδισμένα κόκκινα μήλα, κομμένα σε φέτες
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, χωρισμένη
- 3/4 κ. γλ. κανέλα
- Παγωτό βανίλια, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Προσθέστε τα μήλα και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
- Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε την κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5- 10 λεπτά ακόμη.
- Εάν θέλετε σερβίρετε με παγωτό βανίλια.