Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε κύβους
  • 6 μέτρια ξεφλουδισμένα κόκκινα μήλα, κομμένα σε φέτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, χωρισμένη
  • 3/4 κ. γλ. κανέλα
  • Παγωτό βανίλια, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  2. Προσθέστε τα μήλα και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
  3. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Προσθέστε την κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  5. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5- 10 λεπτά ακόμη.
  6. Εάν θέλετε σερβίρετε με παγωτό βανίλια.