Υλικά
- 1 φιλέτο σολομού περίπου 700 γρ.
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. μέλι
- 3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
- Σε ένα ξύλο κοπής σκουπίστε το σολομό με στεγνό χαρτί.
- Μεταφέρετε το σολομό στο ταψί και αλείψτε με το μείγμα μουστάρδας.
- Ψήστε για 14 λεπτά, γυρίστε από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά περίπου.
- Αφήστε το σολομό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά στο ταψί πριν τον σερβίρετε.