Υλικά
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 450 ml γάλα
- 2 αβγά, χτυπημένα
- 2 κρόκους, χτυπημένους
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρόλα καραμελώστε τα 100 γρ. ζάχαρης άχνης μέχρι να ροδίσει.
- Μοιράστε προσεκτικά την ζεστή ζάχαρη ομοιόμορφα σε τέσσερα φορμάκια.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε λίγο λίγο το ζεστό γάλα στα χτυπημένα αβγά και κρόκους και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Ρίξτε στο μείγμα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετήστε ομοιόμορφα το μείγμα στα φορμάκια.
- Βάλτε τα φορμάκια σε ένα ταψί, γεμίστε με νερό μέχρι να καλυφθεί το μισό ύψος από τα φορμάκια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσουν, αφαιρέστε από τα φορμάκια και σερβίρετε.