Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα τραγανό τηγανητό κοτόπουλο με κρούστα πανέ; Λίγοι προφανώς, καθώς παραμένει μια λαχταριστή λιχουδιά που ερεθίζει τους ουρανίσκους των περισσότερων. Μόνο που για να βγει όπως ακριβώς το θέλουμε, υπάρχουν μικρά μυστικά που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά.

Αφού το πανάρουμε λοιπόν όπως λέει η συνταγή, να τι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Η πέτσα οφείλει να παραμείνει στα κομμάτια όταν τα τηγανίζουμε.

Όταν τα ρίξουμε στο τηγάνι, τα τηγανίζουμε στα πρώτα 5 λεπτά με το καπάκι κλειστό, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Κατόπιν αφαιρούμε το καπάκι και τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, να γίνουν τραγανά και να αποκτήσουν ωραία κρούστα.

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ πιρούνι όταν τοποθετούμε τα κομμάτια στο τηγάνι, παρά σπάτουλα ή λαβίδα. Κάθε τρύπημα με το πιρούνι είναι σημαντική απώλεια χυμών, άρα και γεύσης.

Το σημαντικότερο ωστόσο βήμα παραμένει το ίδιο το τέλος. Τι κάνουμε δηλαδή τα πρώτα έτοιμα κομμάτια που βγαίνουν από το τηγάνι μέχρι να τηγανιστούν και τα άλλα.

Για να παραμείνει το κοτόπουλο ζεστό και τραγανό, το βάζουμε στον φούρνο. Σε ένα ρηχό ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Και δεν το καλύπτουμε ποτέ μετά το τηγάνισμά του, καθώς έτσι θα χάσει αμέσως την τραγανή υφή του…