Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ. σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης ψιλοκομμένα
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 συσκευασία αποφλοιωμένες ντομάτες ολόκληρες
- 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
- Αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, συμπληρώστε τη φρέσκια ρίγανη και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Μαγειρέψτε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ρίγανη.
- Προσθέστε στην κατσαρόλα το κόκκινο πιπέρι, την αποξηραμένη ρίγανη και τις ντομάτες και σιγοβράστε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη για περίπου 35-40 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Τέλος, προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί από τη σάλτσα.
- Κλείστε αεροστεγώς σε γυάλινα βάζα όσο είναι ζεστή ακόμη και αποθηκεύστε είτε στο ντουλάπι, είτε στο ψυγείο.