Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ. σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 συσκευασία αποφλοιωμένες ντομάτες ολόκληρες
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, συμπληρώστε τη φρέσκια ρίγανη και χαμηλώστε τη φωτιά.
  3. Μαγειρέψτε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ρίγανη.
  4. Προσθέστε στην κατσαρόλα το κόκκινο πιπέρι, την αποξηραμένη ρίγανη και τις ντομάτες και σιγοβράστε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη για περίπου 35-40 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
  5. Τέλος, προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί από τη σάλτσα.
  6. Κλείστε αεροστεγώς σε γυάλινα βάζα όσο είναι ζεστή ακόμη και αποθηκεύστε είτε στο ντουλάπι, είτε στο ψυγείο.