Υλικά

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κ. σ. κανέλα
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Σουσάμι ή μαύρη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με το φυσικό χυμό πορτοκάλι.
  2. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί εύπλαστη ζύμη (ούτε πολύ σκληρή, ούτε πολύ μαλακή).
  3. Πλάθετε τα κολουράκια και περνάτε από πάνω το σουσάμι ή τη μαύρη ζάχαρη.
  4. Τοποθετείτε στη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.