Υλικά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κ. σ. κανέλα
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Σουσάμι ή μαύρη ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με το φυσικό χυμό πορτοκάλι.
- Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί εύπλαστη ζύμη (ούτε πολύ σκληρή, ούτε πολύ μαλακή).
- Πλάθετε τα κολουράκια και περνάτε από πάνω το σουσάμι ή τη μαύρη ζάχαρη.
- Τοποθετείτε στη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.