Υλικά
- 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα (από το οποίο θα αφαιρέσετε την πέτσα)
- ½ κιλό μακαρόνια πέννες
- 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 4 κούπες νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το αρνί σε μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια σε κύβους.
- Βάζετε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το αρνί.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά (από την οποία έχετε βγάλει τα σπόρια και την έχετε ψιλοκόψει) τα ανακατεύετε και τα σοτάρετε και αυτά μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνετε το νερό και στη συνέχεια αλάτι και πιπέρι.
- Όταν το νερό θα πλησιάζει στο σημείο βρασμού θα σχηματιστεί ένας αφρός στην επιφάνεια της κατσαρόλας, τον οποίο θα αφαιρέσετε για να μην ξεχειλίσει το περιεχόμενο της.
- Μόλις πάψει να σχηματίζεται ο αφρός, θα χαμηλώσετε τη φωτιά και θα αφήσετε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Στο σημείο αυτό προσθέτετε τις ντομάτες και τις πέννες και αφήνετε το κρέας να βράσει για άλλα 20 λεπτά.