Υλικά

  • 450 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια
  • 1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 3 μεσαία καρότα κομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε αρχικά τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα.
  2. Βάζετε το βαλσάμικο με το λάδι, το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  3. Ανακατεύετε το κοτόπουλο με περίπου 1/3 φλιτζάνι απ’ τη σάλτσα.
  4. Κόβετε τα λαχανικά και τα τοποθετείτε όλα στο γκριλ.
  5. Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω απ’ τα λαχανικά και τα ανακατεύετε για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
  6. Βάζετε και το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά στον φούρνο και ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά.
  7. Αφαιρείτε, βάζετε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και σερβίρετε.