Υλικά
- 450 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
- 2 φλιτζάνια μανιτάρια
- 1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 3 μεσαία καρότα κομμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ⅓ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 κουταλιές της σούπας βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ¼ κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα.
- Βάζετε το βαλσάμικο με το λάδι, το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Ανακατεύετε το κοτόπουλο με περίπου 1/3 φλιτζάνι απ’ τη σάλτσα.
- Κόβετε τα λαχανικά και τα τοποθετείτε όλα στο γκριλ.
- Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω απ’ τα λαχανικά και τα ανακατεύετε για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
- Βάζετε και το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά στον φούρνο και ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά.
- Αφαιρείτε, βάζετε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και σερβίρετε.