Υλικά
- 1 φλ. γάλα χλιαρό
- 2 κουταλιές ξηρή µαγιά
- 5 ½ φλ. αλεύρι
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 αβγά
- 1/3 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. βούτυρο λιωµένο
Εκτέλεση
- Βάζετε τη µαγιά σε ένα µπολ και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε µε ένα σύρµα να διαλυθεί η µαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σ’ ένα µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.
- Βάζετε στον κάδο του µίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάτε µε το σύρµα του µίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει το µίγµα.
- Στη συνέχεια, βάζετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπηµα. Ακολούθως, προσθέτετε το 1/3 από το µίγµα του αλευριού και όταν ενσωµατωθεί ρίχνετε το ½ µίγµα της µαγιάς.
- Αλλάζετε το εξάρτηµα του µίξερ (βάζετε το γάντζο για να µπορέσετε να ζυµώσετε) και προσθέτετε ακόµα λίγο αλεύρι και την υπόλοιπη µαγιά.
- Ζυµώνετε και τελειώνετε µε το υπόλοιπο αλεύρι. Σταµατάτε το µίξερ, βάζετε τη ζύµη στον πάγκο εργασίας σας και ζυµώνετε µε τα χέρια ακόµη λίγο.
- Τη βάζετε σε ένα µπολ, τη σκεπάζετε και την κρατάτε στην άκρη µέχρι να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
- Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και ντύνετε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού µε διάµετρο 26 εκ. (ή 2 µικρότερα) µε αντικολλητική λαδόκολλα.