Υλικά

  • 1 φλ. γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλιές ξηρή µαγιά
  • 5 ½ φλ. αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. βούτυρο λιωµένο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη µαγιά σε ένα µπολ και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε µε ένα σύρµα να διαλυθεί η µαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σ’ ένα µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.
  2. Βάζετε στον κάδο του µίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάτε µε το σύρµα του µίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει το µίγµα.
  3. Στη συνέχεια, βάζετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπηµα. Ακολούθως, προσθέτετε το 1/3 από το µίγµα του αλευριού και όταν ενσωµατωθεί ρίχνετε το ½ µίγµα της µαγιάς.
  4. Αλλάζετε το εξάρτηµα του µίξερ (βάζετε το γάντζο για να µπορέσετε να ζυµώσετε) και προσθέτετε ακόµα λίγο αλεύρι και την υπόλοιπη µαγιά.
  5. Ζυµώνετε και τελειώνετε µε το υπόλοιπο αλεύρι. Σταµατάτε το µίξερ, βάζετε τη ζύµη στον πάγκο εργασίας σας και ζυµώνετε µε τα χέρια ακόµη λίγο.
  6. Τη βάζετε σε ένα µπολ, τη σκεπάζετε και την κρατάτε στην άκρη µέχρι να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
  7. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και ντύνετε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού µε διάµετρο 26 εκ. (ή 2 µικρότερα) µε αντικολλητική λαδόκολλα.