Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια
- 250 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 50 γρ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 2 κρεμμύδια λευκά, σε λεπτές ροδέλες
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. κρασί λευκό
- 1 κύβο κότας
- 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 2 σκ. κόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε αρχικά το σκόρδο. Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και 2 λεπτά πριν είναι έτοιμα βάλτε και το σκόρδο.
- Ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα και αλατοπιπερώστε.
- Αν θέλετε ρίξτε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσετε να καραμελώσουν.
- Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσετε αργότερα.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κάστανα και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.
- Σβήστε με το λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το γάλα και το κύβο κότας μέσα.
- Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 30-40 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρέστε από τη φωτιά και βγάλτε τα δενδρολίβανα που έχετε βάλει μέσα.
- Χτυπήστε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ και όση ώρα χτυπάτε αν τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε και λίγο νερό μέσα και μόλις είναι έτοιμη αφήστε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.