Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 ½ φλιτζ. ντοματοχυμό
  • 1 κουταλάκι ντοματοπολτό
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα με κοχλαστό νερό, βάζετε αρχικά το ζωμό και βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente.
  2. Τα κρυώνετε, τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και περιμένετε να ζεσταθεί.
  3. Προσθέτετε τον κιμά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
  4. Ακολούθως ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το καρότο. Ψήνετε για περίπου 5’ μέχρι να μαλακώσει.
  5. Ρίχνετε τον ντοματοχυμό, την κανέλα και τον ντοματοπολτό. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 10’.
  6. Τέλος, προσθέτετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.