Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 500 γρ. χοιρινό κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 ½ φλιτζ. ντοματοχυμό
- 1 κουταλάκι ντοματοπολτό
- ½ κουταλάκι κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα με κοχλαστό νερό, βάζετε αρχικά το ζωμό και βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente.
- Τα κρυώνετε, τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και περιμένετε να ζεσταθεί.
- Προσθέτετε τον κιμά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
- Ακολούθως ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το καρότο. Ψήνετε για περίπου 5’ μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνετε τον ντοματοχυμό, την κανέλα και τον ντοματοπολτό. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 10’.
- Τέλος, προσθέτετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.